Ett riktigt magplask från KD

17 augusti 2019 05:00

Replik på ”Satsa på stadsbad i Motala”, 13/8.

Att förändra stadsparken till en badstrand förefaller att bli ett gigantiskt arbete och frågan är hur mycket vår vackra stadspark skulle förminskas. Ge oss tillbaka en vacker fontän och gör stadsparken till en naturlig rekreationsplats i centrum istället för att drömma bort våra skattepengar.

Man kan fråga sig direkt hur ett sådant projekt skulle finansieras när kärnverksamheten går back med miljontals kronor och drabbas av nerdragningar i varje nämnd. Det finns inte pengar till ej lagstyrda insatser såsom värme och varm mat till de gamla och frukost till barnen i förskolan. Att då komma med populistiska idéer för att eventuellt få några fler röster är inget annat än oansvarigt tänkande.

Låt våra naturliga tillgångar stå för epitet Sjöstaden och låt stadsparken förbli en naturlig lummig rekreationsplats i centrum med den fantastiska utsikten över viken ut mot Motalabron. Vidare kan man undra hur KD-representanterna ens kan nämna Lalandia i samband med Motalas profil som sjöstad. Den enda liknelsen mellan sjöstad och Lalandia är just vatten. Men att jämföra ett 29 meter högt inplastat, klorerat vattenlekland med våra naturliga vattendrag och sjöar i Motala kommun är minst sagt magstarkt.

Namnet Östergötlands Sjöstad grundar sig på just dessa naturliga vatten och vi har en framtid med glädjen av att vår vackra stad begåvats med den rika naturen och allt vatten.

Ett Lalandia förefaller mer som ett steg bakåt med sina planer att bygga sönder Varamon och rasera naturen vid Nordens största insjöbad som är en pärla i Motala. Om projektet förverkligas blir Varamon som badparadis och friluftsområde ett minne blott och det är ingen framtid att önska Motalaborna och tillresande turister. Att påstå att vi tar ett stort steg framåt i vattenandan med ett Lalandia är minst sagt okunnighet om vad en sjöstad innebär.

Betänk nu Nils-Ingvar Graan och KD. Allt fler myndigheter och forskare slår larm om massturismens förödande effekter på natur och miljö. Bara tiotusentals fler badgäster på redan överbefolkad badstrand skulle innebära förödande konsekvenser för Nordens största insjöbad

Varamons vänner

Styrelsen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa