Stångs Magasin satsar i Linköping Science Park

I hjärtat av Linköping Science Park satsar ängelinvesteraren och tidigare hockeyproffset Mattias Weinhandl på framtidens restaurangverksamhet - en modern oas där miljön och maten genomsyras av hållbarhet för både människa och miljö.

Linköping 21 maj 2021 09:03
Det här är ett pressmeddelande. Texten är inskickad av företaget.

Lokalernas interiör och design ska spegla hela konceptet med en holistisk inredning där hållbara material och oaser för avkoppling och återhämtning kommer ge restaurangbesökarna en unik upplevelse. Den nya verksamheten inrättas i Collegium i Mjärdevi och innefattar ett omfattande restaurangkök samt sittplatser för ca 300 gäster, där det kommer erbjudas både frukostar, luncher, fika och cateringverksamhet. 

 – Vi vässar Stångs Magasins befintliga koncept ytterligare och bygger vidare på det som restaurangen står för; mat tillagad med omsorg från grunden på närodlade, ekologiska och KRAV-märkta ingredienser, berättar investeraren och tidigare hockeyproffset Mattias Weinhandl, delägare i Stångs Magasin vid Stångån i Linköping.
 

– Vi kommer inte bara erbjuda hållbar mat och dryck för en hållbar individ utan även ett ställe där atmosfär, utformning, material och flöden påverkar den moderna individen positivt och ger återhämtning grundat ur vetenskap, fortsätter Mattias. 

– Vi satsar på ett långsiktigt miljö- och hållbarhetsarbete och kommer göra det utförligt i restaurangens alla led redan från start.

Idag besöker många utländska delegater Linköping för att inspektera, skaffa kunskap och inspireras av miljöarbetet och den cirkulära ekonomin som staden lyckats bra med. Östergötland är en region som också är framstående på området ekologisk hållbarhet. Stångs Mjärdevi blir en självklar plats att besöka då man som restaurang kommer jobba med hållbarhet på en ny nivå. Stångs Magasin blev redan 2014 KRAV-certifierade vilket innebär att man tar ansvar för miljön och ekologin. Dessutom genomgår verksamheterna just nu ytterligare ett certifieringsarbete för att bli klimatpositiv - Stångs blir således den första CO2-certifierade à l carte restaurangen i Sverige!

– Målet och syftet är att vi vill leda och inspirera fler att göra mer i klimatfrågan, berättar Mattias. 

– Vi tror på att ge den medvetna individen ett klimatsmart alternativ och en chans för både människa och miljö att må bättre. Det som är bra för vår hälsa är också bra för naturen, vårt klimat och ekonomin. Vi bidrar till helheten mot det gemensamma målet att Linköpings Kommun blir koldioxidneutralt år 2025. Våra gäster ska veta att när man konsumerar vår mat så bidrar man positivt till planeten, vilket framledes kommer bli en viktig hygienfaktor. 

Nuvarande Stångs Magasin som är inrättat i karaktäristiska lokaler i det anrika sädesmagasinet från 1805 kommer finnas kvar i samma ägo och bedrivas vidare i sin nuvarande form, där man ytterligare kommer förfina konceptet med kvällsrestaurang och helhetsupplevelsen med mat och dryck i kombination. 

Stångs Magasin

Delägare i nuvarande Stångs Magasin sen maj 2011 (10 år): Mattias Weinhandl, Peter Weinhandl, David Weinhandl (restaurangchef) och Jonas Alvin (kökschef)

Delägare i nya Stångs Mjärdevi: 
Mattias Weinhandl, David Weinhandl, Jonas Alvin och Camilla Samuelsson. 

Fastighetsägare Stångs Magasin: Lejonfastigheter

Fastighetsägare Stångs Mjärdevi: Castellum 

Mattias Weinhandl

Ämnen du kan följa