Dagen började med typiskt aprilväder, regn och rusk. Men lagom till arrangemanget startade tittade solen fram.

Första spadtaget började med tal av Anders Stjärnberg, VD HSB Östergötland och Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande från Mjölby kommun. Därefter var det dags för det traditionella spadtaget. I spaden höll Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande från Mjölby kommun, Göran Lundström, VD Åhlin och Ekeroth, Lars Bengtsson, tidigare styrelseledamot i HSB Östergötlands styrelse samt Anders Stjärnberg, VD HSB Östergötland. Därefter gavs alla deltagare möjlighet att måla på en gemensam tavla som ska pryda väggen i bostadsrättsföreningens gemensamhetslokal.

- Vi är jättestolta och glada över att få möjlighet att bygga nya lägenheter i det här vackra och attraktiva läget vid Svartå Strand i Mjölby. Försäljningen i brf Strandängen påbörjades i november 2016. Intresset har varit enormt stort och försäljningen har gått i rasande takt! I skrivande stund är 53 lägenheter sålda och ett antal lägenheter är reserverade, säger Anders Stjärnberg, VD HSB Östergötland.

Det är totalt 60 lägenheter fördelade på två hus i brf Strandängen. Lägenheterna är genomgående ljusa och moderna, med kök och vardagsrum som bildar en rymlig yta för social samvaro. Alla lägenheter har minst en balkong varav en är inglasad. Dubbla fönster i vinkel i hörnet av vardagsrummet ger ett luftigt intryck och en härlig utsikt i två väderstreck. Planlösningarna är genomtänkta och erbjuder många olika alternativ till möblering.

Det är ett naturskönt och lugnt läge samtidigt som det är nära till allt. En kort promenad på några minuter och du är framme i Mjölby centrum. Järnvägsstationen är endast ett stenkast bort och den har bra förbindelser till närliggande större orter eller vidare ut på längre resa.