Den ideella föreningen "Hantverk i Vadstena" öppnade sin butik i februari 2011. Fyra kvinnor från "Hantverksmagasinet" var det som drog igång verksamheten på Hamngatan 7. Sedan dess har butiken på 65 kvadratmeter haft cirka 40 olika utställare genom åren.

– De fem första åren gick bra, sedan har det gått lite upp och ner. Som mest har var varit runt 14-15 medlemmar i föreningen, men idag är vi bara fem, säger Anki Abrahamsson, ordförande för "Hantverk i Vadstena".

Hon berättar att medlemsantalet har minskat på grund av ålder och sjukdom. Och under våren har öppettiderna varit mycket begränsade. Den 23 augusti är sista datumet då "Hantverk i Vadstena" håller öppet och då kommer en utförsäljning i mindre skala äga rum.

Artikelbild

| Butiken. Under sina verksamma år har "Hantverk i Vadstena" sålt garn från "GP Väv och Garnbod" i Motala.

Hur känns det att ni snart ska stänga igen?

– Det är en jättesorg. Vi har alla här ett stort intresse för att skapa med våra händer, säger Anki Abrahamsson och fortsätter:

– Men man brukar väl säga att när en dörr stängs, öppnas en annan.

Vad har varit det bästa under de här åren?
Artikelbild

| Hantverk. Butiken har haft cirka 40 olika utställare genom åren.

– Det bästa har varit alla människorna som vi har träffat. Under sommaren har det kommit förbi många turister från Tyskland, Österrike och Spanien, säger hon.

Anki Abrahamsson berättar att hon har haft ett stort intresse för hantverk i 30 år. Det var hennes mormor Ester som lärde henne att virka och sticka. Något Anki återupptog när hon själv blev mamma.

Artikelbild

| Ordförande. – Vi har alla här ett stort intresse för att skapa med våra händer, säger Anki Abrahamsson, ordförande för "Hantverk i Vadstena".

Vad kommer du att minnas mest från den här tiden med "Hantverk i Vadstena"?

– Förmånen att ta del av den äldre generationens kunskaper i hantverk, säger Anki Abrahamsson.