Kontorets övergripande ansvar och uppdrag är att hålla samman kommunens arbete med budget, redovisning, finansiering, styrning, statistik, strategiska miljö- respektive IT-frågor samt den sociala delen av hållbar utveckling.

- Jag är oerhört glad över att få möjligheten att få vara med och utveckla kommunen i den här rollen. Norrköping befinner sig i ett expansivt skede och det är spännande att få vara med och hantera dom utmaningar och möjligheter som Norrköping har framför sig, säger Petter Skill ny ekonomidirektör.

Petter har jobbat i olika roller i Norrköpings kommun i nästan 15 år och har innan han började som ekonomistrateg på kommunstyrelsens kontor varit på bland annat arbetsmarknadskontoret och vård- och omsorgskontoret.

- Vi är glada över att kunna presentera Petter Skill som ny ekonomidirektör. Petter har stor kunskap av att arbeta strategiskt med ledningsfrågor inom Norrköpings kommun. Petter har trots sin relativt unga ålder (39 år) under lång tid arbetat med att hålla samman kommunens arbete inom ekonomi – och styrning, säger Martin Andreae kommundirektör.

Petter Skill kommer att tillträda tjänsten som ekonomidirektör från och med 1 januari 2017 efter att Claes-Göran Magnell lämnar sin post för att gå i pension.
Upplysningar
Martin Andreae
Titel: kommundirektör
Telefon: 073-020 28 58
Petter Skill
Titel: ny ekonomidirektör
Telefon: 072-235 46 67