Kungsbacka-baserade livsmedelsföretaget Matbaren har tillsatt Ullared-profilen och förre koncern-VD:n för lågprisvaruhuset Gekås, Boris Lennerhov som ny styrelseordförande.
Trots att Boris kanske är mest förknippad med just Gekås och Ullared har han flera andra ärofyllda uppdrag på sin dagordning. Och inte minst på meritlistan.
– "En stor anledning till varför vi önskade just Boris Lennerhov är hans erfarenhet av
snabbväxande verksamheter. Boris är ett välrenommerat namn inom näringslivskretsar och han är också, trots sina tidigare framgångar, fortfarande hungrig på att bygga upp nya framgångsrika koncept och starka varumärken.", säger Matbarens VD, Thomas Jeremejeff.
Under företagsnamnet Matbaren finns flera koncept representerade i matvarubutiker och varuhus runtom i Sverige. De kanske mest kända är Salladsbaren 2.0 och Köksmästarna, som erbjuder salladsblandningar respektive internationell husmanskost där berömda svenska kockar står för recepten. Men bland varumärkena finns också Grillbaren och Kallskänkan, samt ett helt nytt projekt som kommer att lanseras inom kort.
– "Vår nya stora satsning fokuserar på människor som tränar, vilket är en ganska stor procent av befolkningen.", säger Thomas Jeremejeff.
Konceptet heter Målbaren och erbjuder mat på gym och andra träningsanläggningar.
Men Målbaren är som sagt inte den enda nyheten från Matbaren.
Förutom Boris Lennerhov har också entreprenören och företagsledaren Joakim Mandorsson genom sitt bolag MIAB gått in som ny delägare.
– "MIAB har en historia av att investera i entreprenörsdrivna bolag, världen över. Och de gläder oss oerhört att de ser potentialen i Matbaren som företag och varumärke. För Matbaren innebär det att vi nu har nödvändigt kapital i ryggen. Vi har redan hela kedjan från produktion till sälj och distribution. De logistiska förutsättningarna har alltid varit på plats och vi anser att Boris och Joakim är de sista pusselbitarna som krävs för en snabbare nordisk expansion.