Pia Rundgren blir ny HR-direktör vid Linköpings universitet.

– Det känns spännande och roligt. Linköpings universitet är en viktig del i samhället. Det gäller för såväl forskning och utveckling som för att ge bra utbildning för studenter, säger Pia Rundgren.

Hon är idag HR-chef för affärsområdet Aeronautics inom Saab med cirka 3000 medarbetare, där hon leder en HR-avdelning med 20 personer. Pia Rundgren har arbetat med HR-frågor i olika roller inom Saab-koncernen sedan 2000.

I slutet av 1990-talet läste hon Personal- och arbetsvetenskapliga programmet vid Linköpings universitet och har senare genomgått olika ledarutbildningar.

– Jag har förstås massor av tankar och idéer, men vill först komma på plats och lyssna och lära, säger Pia Rundgren.

Universitetsdirektör Kent Waltersson gläds över rekryteringen.

– Universitetet står inför stora utmaningar framöver. Vi ska i konkurrens med många andra rekrytera attraktiva medarbetare, men också hantera nödvändiga förändringsprocesser i organisationen. Pia Rundgren har en gedigen erfarenhet från en stor kunskapsorganisation och kommer att bidra med både strategisk och operativ kompetens.

Pia Rundgren börjar vid Linköpings universitet den 20 mars och arbetar tillsammans med nuvarande HR-direktören Randi Hellgren fram till 1 maj då hon tillträder som HR-direktör.


Mer information: Universitetsdirektör Kent Waltersson, tel 013-282125.