På måndag delar ICA Maxi Motala ut 50 000 kronor från sin Julpeng till tolv föreningar.
- Det blir faktiskt lite drygt 50 000 kronor. Vi fick in många väldigt bra ansökningar, så vi bestämde oss för att öka potten med några tusenlappar, berättar biträdande handlare på ICA Maxi Motala Thomas Samuelsson.
Fram till den 13 december kunde föreningarna i Motala söka extra pengar till sin ungdomsverksamhet från Julpengen. Intresset från föreningarna för det extra stödet har varit stort. På måndag den 19 december är det dags för stor Föreningskväll i butiken och utdelning av Julpengen. Sammanlagt får tolv föreningar dela på Maxis Julpeng.
- Vi är oerhört tacksamma för alla föreningar som ger våra barn och ungdomar en aktiv och meningsfull fritid. Och vi är glada att vi får vara med på ett hörn i det arbetet. Pa? olika sätt är vi med och stöttar ett 40-tal föreningar och ett stort antal lokala arrangemang. I år bestämde vi oss för att stödja föreningarnas ungdomsarbete med ytterligare 50 000 kronor, fortsätter Thomas Samuelsson.
Maxis Julpeng är en del i butikens nya samlade sponsringssatsning som går under namnet Maxi Motala United.
- Med Maxi Motala United kommer vi på olika sätt uppmärksamma alla föreningar för det de gör för Motalas invånare.
Syftet med Julpengen är inte bara att öka den fysiska aktiviteten bland unga utan också att det ska bidra till samhällsnytta och en ökad integration.
- Jag vill också passa på att tacka alla föreningar för deras fina ansökningar. De visar hur stort engagemang det finns för att skapa en aktiv och meningsfull fritid för våra unga, säger Thomas Samuelsson.