Det var spännande in i det sista när utmärkelser i åtta olika kategorier i White Guide Café 2017 delades ut på Skeppsholmen i Stockholm. Simons Rosteri & Bageri från Linköping var en av de fem nominerade i sin kategori:

– Nej, vi vann inte men vi är ändå nöjda. Vår nominering betyder att vi är bland de fem bästa. Det är roligt att vara bland de bästa, säger Simon Seropian.

Det är dock inte enda orsaken till att han var nöjd. Hans café har också fått bygglov för att ha uteservering i trägården mot Hemslöjden. Det väntas bara ytterligare ett skriftligt besked från byggnadsnämnden.

Artikelbild

| Nöjd. Simon Seropian vann inte i Stockholm men hans café är en av de bästa i sin kategori. Det räcker.

– Vi planerar att öppna uteserveringen 1 juni, säger han.

Under White Guide Café-festen presenterades också den nya guiden, boken, där hela 351 caféer finns med jämfört med 336 i förra årets guide. Under året har White Guides anonyma testare besökt närmare 450 caféer för att sålla fram de allra bästa. Nio östgötska caféer tog sig in i årets upplaga av White Guide, men Simons Rosteri & Bageri var enda nykomlingen. Och priset Årets stjärnskott gick till Borgmästargården, Falkenberg.

White Guide Café är en del av White Guide som är en sammanslagning mellan restaurangguiderna Gourmet 199 Bord och Vägarnas Bästa. Enligt egen uppgift testar guiden varje år cirka 700 restauranger i hela landet. Sedan 2013 testar man också kaféer, som bedöms utifrån utbud på kaffe och bakverk.