– Och inte bara det, utan i det nya namnkonceptet, kommer alla Coopbutiker i Sverige att byta namn i tre olika kategorier. Så Bergslagshallen, som är mellanstor kommer att heta enbart Coop i fortsättningen, medan vår mindre butik i Rejmyre kommer att hamna i kategorin "Lilla Coop". Faktum är att det är bara konsumtionsföreningen i Finspång, som inom sitt område har butiker inom alla de tre kommande kategorierna och det känns lite kul, berättar Thomas Lundh, vd för Coop Forum i Finspång.

Hur kan du summera 2016 för ditt flaggskepp Coop Forum?

– Vi har ökat försäljningen både här och i de två andra butikerna ännu ett år, så det känns mycket positivt. 2015 gick Coop Forum Finspång med drygt tre miljoner kronor i vinst och jag räknar med att vi hamnar på en rejäl vinstnivå även när vi summerar 2016.

Något du förstås är nöjd med?

– Ja, absolut. Inte minst med tanke på att vi gjorde stora investeringar i fjol i samband med att vi byggde en biltvätt och att vi iordningsställde lokaler till ett veterinärföretag, säger Lundh.

Vad har du för förhoppningar inför 2017?

– Att vi fortsätter utvecklas och jag kan avslöja att vi har på gång ännu en nyetablering här på Viberga med en av butikerna från centrala Finspång. Eftersom allt inte är klart än, vill jag inte säga vilken, men helt klart innebär det ytterligare en breddning av vårt utbud av varor och tjänster här på Viberga.

Ekonomiansvarige Anders Svensson lägger till ytterligare en förhoppning:

– Vi har fortsatt öka försäljningen via Coop on line, det vill säga när vi tar emot beställningar via nätet och datorn och det här är något som vi hoppas ska öka nästa år.

Är det någon speciell kategori kunder som beställer via nätet?

– Det är en hel del äldre, som inte kan ta sig till butiken och barnfamiljer, som inte alltid hinner hit själva. Dessutom samarbetar vi med kommunen och Hemtjänst och det hoppas vi också ska öka under det kommande året.