Entreprenören David Burman fortsätter sin expansion som bilåterförsäljare i Östergötland.
Från att 2015 tagit över AutoPartner och blivit återförsäljare av Citroën och Mitsubishi, för att sedan, våren 2016 starta FordStore – en ny Fordåterförsäljare i Linköping, tar nu Burman nästa steg.
Ett avtal med Nissan har precis skrivits under, där BilByter AB blir återförsäljare för Nissan person- och transportbilar i både Linköping och Norrköping. BilByter är känt som en av landets största exklusiva Hyundaihandlare som nu väljer att komplettera med ett märke till.
David Burman: "Vi har fört en dialog med Nissan under en längre tid. Vi ser Nissan som ett märke med mycket stor potential och en profil som passar för BilByter. Nissan var först och är störst vad det gäller elbilar, de har ett brett modellprogram med klassledaren och storsäljaren Qashqai i spetsen, på personbilssidan. BilByter har också saknat ett riktigt transportbilsprogram, något som Nissan kan erbjuda." Utökningen med Nissan kommer innebära en hel del investeringar.
I Norrköping investerar BilByters moderbolag, Bonnorpen AB, i en utbyggnad av befintlig fastighet med 670 kvm för att kunna leva upp till de krav och förväntningar som finns på en modern bilanläggning, vilket är en dubblering av bilhallsytan mot idag.Nissan säljs för närvarande av före detta Biva i både Linköping och Norrköping, som sålde sin verksamhet till Hedin Bil under våren 2016. De kommer fortsätta sälja Nissan fram till den 1 mars i Linköping och fram till sommaren i Norrköping.
Säljstart för Nissan hos BilByter blir således februari-mars i Linköping och juni i Norrköping.De egna bilverksamheterna omfattar nu förutom MABI hyrbilar och Mekonomen bilverkstad även att vara återförsäljare och driva auktoriserade verkstäder för: Hyundai, Ford, Nissan, Suzuki, Citroën och Mitsubishi.
För eventuella frågor, kontakta David Burman 070-424 63 71 eller david.burman@bonnorpen.se