Stilfloristerna, som tidigare i år utnämndes till Årets Butik 2016 på Handelsgalan i Linköping, öppnar en extra blomsterbutik. Den nya butiken blir rosa, och invigs klockan 10.00 på torsdag den 10 november, på övre plan i Gränden.

- Vi har fått många frågor och önskemål från Linköpingsborna om att ha en butik även i innerstaden. Nu hittade vi en passande lokal som vi ska testa under några månader, säger Jimmy Englund, butikschef och konstnärlig ledare för Stilfloristerna.

Stilfloristernas ordinarie blomsterbutik vid Drottningtorget i Tannefors var först i Sverige med att inredas helt i svart, och har under de nästan fem år som butiken har funnits hunnit bli välkänd såväl i Sverige som utomlands för den nyskapande stilen. Nu är tanken att också den nya butiken ska bli unik och omtalad.

- Vi skapar något så annorlunda som en rosa blomsterbutik, med massor av rosa julskyltning. Vi älskar att vara nyskapande och att bidra till att sätta Linköping på kartan som staden där man som kund kan hitta det lilla extra, säger Jimmy Englund.

Stilfloristerna hade en extra julbutik för två år sedan, i galleria Filbyter. Också då inreddes butiken på ett annorlunda sätt, och responsen från kunderna var mycket positiv.

- Jag verkligen älskar hur cool den nya butiken i Gränden är. Det ska bli fantastiskt roligt att få öppna den och kunna underlätta för alla kunder som så länge önskat att vi ska finnas där, säger Jimmy Englund.

Den nya extrabutiken i Gränden är tänkt att finnas åtminstone till och med januari 2017. Den kommer inte att ersätta den ursprungliga lilla svarta butiken i Tannefors, utan vara ett komplement med nya typer av planteringar, arrangemang och inredning.

För mer information kontakta Jimmy Englund, butikschef för Stilfloristerna, via butiken: 013-13 53 00 eller mobil: 070-289 19 39. Jimmy Englund liksom vd Joakim Anrell finns även på plats i Gränden under torsdagsförmiddagen.